Fria videomöten – var social utan att sälja dig

De val du gör spelar roll! Bidra till ett friare internet

Välj en videomötestjänst som inte säljer dig.

Pandemin ställer oss människor inför andra val än vi brukar behöva ta ställning till. Och när beteendemöster behöver ändras så letar vi nya sätt att hantera vardagen på. Nya rutiner sätter sej ganska snart. Proprietära videomötestjänster blir standardvalet för många när det sociala behovet ska tillfredställas i privatlivet hemmavid eller professionellt på arbetsplatsen.

Proprietära ”kostnadsfria” tjänster är inte gratis!

De kostnadsfria proprietära tjänsterna är inte gratis. Det är tyvärr dej själv, din familj, dina vänner och arbetskamrater du säljer genom att välja en av de proprietära tjänsterna.

Välj därför en tjänst som bygger på fri programvara. Friprogramvarusyndikatet driftsätter Jitsi Meet på https://friavideomöten.online där du tillsammans med oss kan bidra till ett friare internet.

Välj fritt! Välj friavideomöten.online

Videomöten är i grunden bland det mest resurskrävande du kan göra på nätet. Men i dessa tider kräver omständigheterna att de fria alternativen också behöver synas i flöden för att inte glömmas bort när de proprietära åker snålskjuts på sitt namn i soclaia medier och även tryckta tidningar. Några av de proprietära får lite kritik för vad de tomt påstår, men vi som menar det på riktigt dränks i bruset av namngivna proprietära tjänster.

Dina barnbarn kommer tacka dig

Du kan prova helt fritt och givetvis fortsätta använda tjänsten fritt då och då.

Men om du vill använda tjänsten ofta och med många deltagare – bidra med en donation eller köp en egen instans för era möten. Vill du bara bidra till någon annans möten går det givetvis bra med.

Kan du välja en annan mötestid än mellan kl 18-20 vardagar bidrar du också till tjänstens hållbarhet. Bandbredd är måttet på hur mycket data som kan äverföras samtidigt. Det mäts i Megabit. Ett möte för 5-10 personer drar mellan 40-80 Mbit.

Swisha valfritt belopp till 123 123 98 05. Då bidrar du till ett friare internet för fler.