Kundberättelser

Några av Friprogramvarusyndikatets kunder berättar om sin verksamhet och på vilket sätt de använder sig av våra tjänster.

Land der Tiere – en tysk fristad för räddde djur som använder Friprogramvarusyndikatets tjänster för samarbetsplattformen Collabora Online.

Basilisken – ett företag i Västra Götaland med inriktning på shared reading som anlitat Friprogramvarusyndikatet för hostning, en hemsida gjord med WordPress samt e-post och domän.

Land der Tiere

Land der Tiere logotyp

Land der Tiere (tyska för ”djurens land”) är en fristad för räddade djur och ett veganskt djurskyddscenter som ligger mellan Hamburg och Berlin i norra Tyskland. På de 133 000 kvadratmetrarna lever djuren för sig själv och i största möjliga frihet.

Lucas Künnecke hälsar på fåren Ramona och Pimpinella.
Lucas Künnecke hälsar på fåren Ramona och Pimpinella.

De har både anställda och volontärer med ett stort behov av att kunna dela och arbeta samtidigt med dokument. Eftersom de redan hade en Nextcloud-installation letade de efter ett företag som kunde hosta Collabora Online åt dem.

Kontorsprogrammen i Collabora Online är inte bara fri programvara, de ger dessutom användare möjligheten att arbeta tillsammans, oavsett var de befinner sig.

– Leif-Jöran Olsson från Friprogramvarusyndikatet har varit mycket vänlig, hjälpsam och tillmötesgående, säger Lucas Künnecke, press- och medieansvarig på Land der Tiere.

– Så att välja Friprogramvarusyndikatet var inget att fundera över, inte minst för deras fokus på fri programvara, en avgörande faktor för oss.

Land der Tiere har arbetat med Friprogramvarusyndikatet sedan 2020 och deras installation av Collabora Online har nu 10 återkommande användare. Ibland fler, när dokument delas med volontärerna.

Lucas Künnecke på Land der Tiere kliar grisen Rosalie.
Lucas Künnecke på Land der Tiere kliar grisen Rosalie.

Lucas uppskattar Collabora Online inte bara för att det är fri programvara men ochså för att det är mycket tillförlitligt och användarvänligt. På så sätt behövs inte heller avancerade tekniska kunskaper.

– Och det fungerar också bra för att göra snabba ändringar från en mobil, säger Lucas.

– Vårt arbeta med Friprogramvarusyndikatet har varit fantastiskt. Leif-Jöran har dessutom varit väldigt stöttande i vårt arbete för en värld som är till för alla varelser. Vi kan definitivt rekommendera Friprogramvarusyndikatet för andra icke vinstdrivande organisationer eller de som arbetar för social rättvisa!

Kontakta Friprogramvarusyndikatet för att höra mer om hur vi kan hjälpa dig med olika samarbetsplattformar.

BasiliSken

Henrik Wig, BasiliSken

BasiliSken är ett företag med inriktning på shared reading. Det är grundat av Henrik Wig som under femton år har arbetat med berättande, kreativt skrivande och läsning i olika sammanhang.

När Henrik behövde en hemsida, en domän och e-post så vände han sig till Friprogramvarusyndikatet och Oscillator, som på olika sätt samarbetar för lösningar inom kommunikation.

Från att ha använt så kallade gratis-tjänster för att kommunicera, har BasiliSken nu privat e-post, en hemsida byggt på den fria programvaran WordPress samt en domän. Kort sagt, en närvaro på nätet som signalerar professionalitet och tillgänglighet.

– Oscillator och Friprogramvarusyndikatet har varit snabba, lyhörda för mina behov och hela tiden tillmötesgående och engagerade, säger Henrik.

– Som egenföretagare är jag helt beroende av en attraktiv och lättöverskådlig hemsida för att komma i kontakt med kunder.

Att Friprogramvarusyndikatet enbart arbetar med fri programvara har också spelat in i valet av leverantör.

– Jag gillar två saker med fri programvara. Att man inte betalar några licensavgifter och att det främjar samarbete och öppenhet programmerare emellan.

”Jag kan verkligen rekommdera Frirprogramvarusyndikatet och Oscillator! Jag är så nöjd med hur min hemsida blev!”