Serengeti

Serengeti logo

Serengeti är nätverket för oss som sympatiserar med solidaritetsrörelsen och vill lära oss mer om, och diskutera, fri programvara.

Vårt mål är att fler ska upptäcka fri programvara och sätta den i ett ideologiskt sammanhang. Vi hoppas att fler ska förstå värdet av att använda fria program och operativsystem och att det ska bli vanligare bland organisationer och aktivister inom de solidariska rörelserna.

Serengeti består av följande delar:

Webbhotell

Är du på jakt efter en lösning för din ideella förening men saknar större slantar? I vårt projekt Serengeti kan vi erbjuda mycket prisvärda lösningar för dig med mer vilja än resurser.

Vi erbjuder samma tjänster som för kommersiella kunder men med anpassade priser. Kryssa i Serengeti-rutan när du kontaktar oss för prisförslag och mer information! Se exempel på tjänster i butiken.

Genom Friprogramvarusyndikatet hostar Serengeti gratis din organisations eller förenings webbsajt om du kan visa upp stadgar och bokslut som anger er ideella status och målsättning att främja social utveckling ur frihetliga perspektiv (trafikgräns 7 Gigabyte/månad).

Syftet med sajten måste vara att föra ut eget material. Inte för att driva trafik till andra sajter eller att distribuera filer eller fragment från andra upphovsrättsinnehavare. Om vi finner att ni bryter mot syftet kommer ni att faktureras enligt ordinarie hostningsavgift.

E-postlista

Listan är ett välkomnande och inkluderande nätverk för alla från nybörjare till erfarna användare av fri programvara. Där kan vi:

  • hjälpa varandra med tekniska problem kring användningen
  • diskutera ideologiska och organisatoriska aspekter
  • tipsa varandra om olika resurser
  • organisera oss för att sprida information och användning

Serengeti-listan ligger på fackföreningsfederationen SAC:s listserver.

Kom ihåg: Ingen nybörjare ska behöva känna sig bortgjord och inga diskussioner ska behöva urarta i pajkastning och hårda ord.

Wiki

Serengetis wiki kräver säker anslutning för att skydda dina personuppgifter. Du får en fråga om du vill acceptera ett certifikat eller ett påstående om att det är ogiltigt.

Om din webbläsare saknar rotcertifikatet från CAcert.org, vilken är utfärdare av SSL-certifikatet, kan du hämta certifikatet. Du kan också läsa instruktioner för hur du installerar detta i olika webbläsare.